wegovy uden recept

Wegovy

Online service (Wegovy)

Alternativ medicin (Saxenda)

Hvad er Wegovy?

Et lægemiddel, der har fået bred godkendelse fra patienter over hele verden, og som bruges i kompleks terapi til behandling af fedme og som hjælp til vægtkontrol – det er alt om Wegovy. Den vigtigste aktive ingrediens er semaglutid. Wegovy fås i form af injektionssprøjter i en dosis fra 0,25 mg til 2,4 mg. Medicinen fra Novo Nordic har vist sin effektivitet og blev derfor godkendt af den amerikanske lægemiddelstyrelse (FDA) i 2021. Så hvis du er overvægtig eller diabetiker, kan Wegovy være en hjælp for dig, hvis du får det ordineret af en læge.

Virkningsmekanisme og effekter

Semaglutid er en analog af GLP-1. Den vigtigste virkningsmekanisme er, at dette lægemiddel reducerer appetitten og trangen til mad, og som følge heraf ændres patientens spisevaner – kosten bliver mindre kaloriefattig. Hvis vi ser på, hvad Wegovyi gør på et molekylært niveau, ser vi en direkte virkning på bugspytkirtlen. I de vigtigste celler, der producerer hormoner, undertrykkes produktionen af glukagon. Som kompensation for denne proces aktiveres insulinproduktionen. Det fører til et fald i blodsukkerniveauet. Derfor er det en fordel for diabetespatienter. 

Hvordan man bruger

Når du behandler med Wegovy, er det vigtigt at huske, at det er et meget stærkt lægemiddel og skal bruges strengt i henhold til instruktionerne og aldrig selvmedicinere. 

Normalt starter patienter med at stifte bekendtskab med dette lægemiddel med en dosis på 0,25 mg. Wegovy injiceres en gang om ugen i skulderen, maven eller låret. Den korrekte dosis af lægemidlet vælges af lægen ved konsultationen, så din behandling bliver effektiv og sikker.

Pris

Høj effektivitet skjuler de tilsvarende omkostninger ved lægemidlet. Priserne hos Wegovy-leverandører kan variere meget afhængigt af din placering. Ikke desto mindre finder du en rimelig pris for forskellige lægemidler på den danske onlinetjeneste.

Prisen på Wegovy inkluderer allerede at få en online recept uden en personlig konsultation med din læge, samt at få medicinen leveret direkte til dit hjem.

Køb

Onlinetjenesten tager hånd om sine patienter – du behøver ikke længere at stå i kø for at få en tid hos lægen. Du kan købe medicin direkte med hjemmelevering. For at købe Wegovy skal du bare vælge det fra listen over foreslåede lægemidler på webstedet, udfylde onlineformularen, hvorefter autoriserede læger vil studere dit spørgeskema og beslutte, om dette lægemiddel er egnet til dig specifikt. Hvis du har gjort alt korrekt, skriver lægen dig en recept, du betaler og venter på din pakke.

Køb i Tyskland

Nogle patienter tror, at det vil være billigere at købe Wegovy i Tyskland. Husk – pris er ikke ensbetydende med kvalitet. Den vigtigste anbefaling er altid at vælge et pålideligt onlineapotek. Lad dig ikke narre af “online-apoteker” i Tyskland, Tyrkiet, Frankrig osv.

Tilgængelighed i Sverige

Wegovy kan også findes på svenske ressourcer eller på nogle mistænkelige hjemmesider, der ulovligt tilbyder medicinen uden recept. Prisen kan også være radikalt forskellig fra den, der tilbydes i dit land. Men du bør stadig ikke jagte et billigt lægemiddel. Efter en lang levering er det langt fra sikkert, at lægemidlet kommer til dig i ordentlig kvalitet – opbevarings- eller transportbetingelserne kan være overtrådt. I dette tilfælde ville det være bedre at vælge en lokal leverandør.

Køb i Danmark

Dette er medicinens hjemland. Wegovy fremstilles i dette land. Til hjemmemarkedet producerer Novo Nordisk normalt mere, og det er ikke svært at købe det her.

Alternativer 

Der findes kun få lægemidler, der indeholder semaglutid, på det farmaceutiske marked: Rybelsus, Wegovy og Ozempic. Ozempic og Rybelsus er dog til behandling af diabetes.

Der findes også vægttabsmedicin, nemlig Saxenda og Mysimba. De er alle gode på hver deres måde. Men det er op til din læge at beslutte, hvilken der er den rigtige for dig. 

Wegovy vs Saxenda

Saxenda er et præparat, der indeholder liraglutid, som også er fremragende i kampen mod overvægt. Indgivelsesmetoden er den samme som for Wegovy. Den eneste forskel er, at Saxenda skal administreres hver 24. time. 

Wegovy og alkohol

Der er ikke noget direkte forbud mod at drikke alkohol, mens man tager Wegovy. Du kan godt tillade dig at drikke lidt vin eller øl. Men det er vigtigt at huske, at alkoholforbrug ikke bidrager til vægttab og har en skadelig virkning på helbredet. 

Bivirkninger

Hyppige bivirkninger Gastrointestinale lidelser: kvalme, diarré
Sjældne bivirkninger
Galdeblære-galdestenBetændelse i bugspytkirtlenDepression

Advarsler og forsigtighedsregler

Patienter med en familiehistorie med kræft i skjoldbruskkirtlen bør undgå at tage Wegovy. Du må heller aldrig øge dosis af lægemidlet på egen hånd.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Prisen afhænger af den dosis, du vælger, og leverandøren af lægemidlet.

Wegovy fås på det apotek, som onlinetjenesten har indgået et samarbejde med.

Dette kan kun gøres af en autoriseret læge, ideelt set med erfaring i behandling af fedme.

Hvis du har brugt Ozempic forkert, kan det teoretisk set lade sig gøre efter at have talt med din læge. Men hvis du har brugt Ozempic til at behandle diabetes, er det ikke muligt.

Der kan være mange faktorer. Det er vigtigt at overveje den generelle sundhedstilstand, regelmæssig fysisk aktivitet, patientens kost, forskellige sygdomme og patientens alder.

Dette spørgsmål var tidligere et forkert spørgsmål, fordi Mounjaro udelukkende bruges til at behandle diabetes. Men Mounjaro er for nylig blevet godkendt i nogle lande til at bekæmpe fedme. Dette lægemiddel kan være mere effektivt, da det duplikerer virkningen af to hormoner i stedet for ét, som det er tilfældet med Wegovy.

Semaglutid forsinker mavetømningen og kan derfor påvirke produktionen af enzymer. Det er det, der forårsager diarré.

Lægemidlet i sig selv kan ikke få dig til at føle dig mere energisk, fordi det ikke indeholder noget, der giver dig energi. Du kan føle et skud energi, når du bliver slankere under behandlingen. Det anbefales også at indarbejde en vane med at motionere, mens man tager Vegovy. Det påvirker også energiniveauet i din krop. 

 

Ja, Wegovy har en positiv effekt på A1C-niveauet. Nogle undersøgelser viser et fald i A1C-niveauet til under 7 %.

 

Det er den mest almindelige bivirkning ved at tage Wegovy. Den forekommer hos 44 % af patienterne, når dosis af lægemidlet øges. Det skyldes, at maden nu opholder sig længere tid i maven.

Vigtige tips:

Træning  Regelmæssig fysisk aktivitet er altid godt for helbredet
Ernæringsmæssige justeringer  Udelukkelse af visse fødevarer
Tilegnelse af nye spisevaner  Udvikling af en ernæringsmæssig disciplin. Dette omfatter korrekt kombination af fødevarer, måltidsfrekvens, opdelte måltider og en sund holdning til mad

Wegovy kan tages, indtil du får de resultater, du ønsker. Din læge vil bestemme, hvor længe du maksimalt må tage Wegovy.

Det er ligegyldigt. Det vigtigste er at tage medicinen på samme ugedag. Det ville også være ønskeligt at bruge den på samme tidspunkt af dagen (for nemheds skyld), men det er ikke obligatorisk.

Ja, det er rigtigt. Men det er vigtigt at huske, at kroppen vænner sig til gradvist højere doser af lægemidlet i den indledende fase af behandlingen, så den modsatte effekt observeres også – et fald i risikoen for bivirkninger.

Nej, Wegovy kan ikke tages under graviditet og amning.

Kilder 

  1. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1499267118301096 
  2. https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMe2101705
  3. https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa2032183
  4. https://www.ema.europa.eu/en/medicines/human/EPAR/wegovy