Ozempic uden recept

Ozempic

Ozempic er i øjeblikket ikke tilgængelig online. Hvis du har brug for vægttabsbehandling, kan du prøve Saxenda.

Online service

Generel information

Hvad er Ozempic, og hvad bruges det til?

Ozempic er et antidiabetisk lægemiddel, der indeholder det aktive stof semaglutid. Det er udviklet til behandling af type 2-diabetes, specifikt til at forbedre blodsukkerkontrollen og reducere risikoen for diabetesrelaterede komplikationer, især kardiovaskulære komplikationer. Lægemidlet er også kendt for at blive brugt til vægttab.

Lægemidlet fås i form af sprøjtepenne med en opløsning, der er klar til brug. Det er injektioner i forskellige doser (fra 0,25 mg til 2 mg). 

Hvordan virker Ozempic på kroppen?

Ozempic virker ved at efterligne et hormon kaldet GLP-1 (glucagon-like peptide-1), som øger insulinproduktionen og mindsker glukagonudskillelsen. Som et resultat sænkes blodsukkerniveauet. Desuden forsinker den aktive ingrediens mavetømningen, hvilket kan føre til nedsat appetit og vægttab.

Hvem kan have gavn af at tage Ozempic?

Ozempic er beregnet til patienter med type 2-diabetes, som ikke opnår tilstrækkelig blodsukkerkontrol med diæt, motion og anden oral antidiabetisk medicin. Medicinen kan også være nyttig for patienter med type 2-diabetes, som ikke er i stand til at tabe sig på egen hånd.

Online køb

Hvor kan jeg købe Ozempic online i Danmark?

For at købe Ozempic online i Danmark, kan du besøge autoriserede online-apoteker eller hjemmesider, der tilbyder online lægekonsultation. Disse tjenester kræver normalt, at du udfylder et spørgeskema, som vil blive gennemgået af en læge, før du får en recept og kan foretage et køb.

Hvordan kan jeg være sikker på, at den Ozempic, jeg køber online, er ægte og sikker at bruge?

For at sikre, at den Ozempic, du køber online, er ægte og sikker at bruge, skal du handle på et pålideligt og autoriseret online-apotek. Almindelige online-apoteker kan ikke sælge denne medicin, da de er nødt til at få din recept for at kunne sende den til dig. Derfor er du nødt til at benytte dig af online sundhedsplatforme. De adskiller sig fra almindelige apoteker, fordi de giver dig mulighed for fjernkonsultation og online recept. Dette er tilstrækkeligt grundlag for at kunne sende semaglutid til din adresse.

Hvilke apoteker eller onlinebutikker tilbyder de bedste priser på Ozempic?

For at finde de bedste priser på Ozempic online, kan du sammenligne priser fra en række autoriserede online-apoteker og online-rådgivningstjenester. Husk at indregne eventuelle ekstraomkostninger, såsom medicinsk rådgivning og leveringsomkostninger, i den samlede pris. Pålidelige sælgere angiver altid den oprindelige pris og beder ikke om ekstra gebyrer.

Priser for Ozempic i forskellige lande
LandPris, antalKilde
Tyskland130 EUR, 1 pen (0,5 mg)Holland Apo
Sverige1042 SEK, Pakningsstørrelse: 1 x 4 dosis(er)Apoteket
SpanienEn kasse koster 160 euroEL PAÍS
Norge1158 NOK, 0,5 mgApotek1

Vægttab

ozempic vægttab

Hvordan kan Ozempic påvirke vægttab?

Ved at efterligne hormonet GLP-1 bremser Ozempic mavetømningen og reducerer appetitten, hvilket kan føre til et gradvist vægttab hos nogle patienter. Vægttabseffektiviteten ved at tage semaglutid er meget høj. Det har ført til, at Ozempic er blevet populært blandt folk, der lider af fedme. Det var også årsagen til, at lægemidlet Wegovy med den samme aktive ingrediens blev skabt.

Lægemidlets vægttabseffekt er ubestridelig. Men de langsigtede virkninger af Ozempic ved brug udelukkende med henblik på vægttab kan diskuteres [1].

Hvor hurtigt vil jeg tabe mig?

Da Ozempic ikke er et vægttabsmiddel, er der ikke foretaget specifikke undersøgelser af, hvor hurtigt man taber sig af behandlingen. Man kan forvente et vægttab enten efter skift til en vedligeholdelsesdosis på grund af længerevarende kalorieunderskud og ændringer i spiseadfærd, eller i de første uger af behandlingen på grund af gastrointestinale reaktioner som diarré og kvalme.

Hvor mange kilo kan jeg tabe?

Ozempic kan resultere i et vægttab på 3 til 6 kg (som undersøgelser antyder). Der er en chance for, at patienten kan tabe op til 10% af sin vægt. For et mere effektivt vægttab (op til 15%) bør du tage semaglutid til vægttab i en dosis på 2,4 mg (Wegovy) [2].

Hvorfor er Ozempic så populært på Tik Tok?

Der er tusindvis af videoer på Tik Tok (og andre sociale medier) fra folk, der tager eller har taget Ozempic. Det skyldes, at nogle showbiz-stjerner har taget dette stof. Derudover var det betydelige vægttab fra semaglutid en behagelig overraskelse for nogle patienter. Forskerne udtrykker akut bekymring over dette: “Forbrugerne kan have svært ved at skelne mellem sandhedsværdien af oplysninger, der præsenteres i individuelle historier, og oplysninger baseret på aktuelle videnskabelige beviser. Andre studier har identificeret bekymringer om misbrug og uovervåget brug, der præsenteres eller endda promoveres på sociale medier” [3].

Modtagelse og opbevaring

Hvordan skal Ozempic administreres?

Ozempic gives som en subkutan injektion (indsprøjtning under huden) én gang om ugen ved hjælp af en fyldt sprøjtepen. Du må ikke bruge andre sprøjter eller forsøge at fjerne injektionsvæsken fra den fabriksfyldte kapsel.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg glemmer en dosis Ozempic?

Hvis du glemmer at tage en dosis Ozempic, skal du tage den, så snart du husker det, så længe det er mindst tre dage før din næste planlagte dosis. Hvis den næste dosis er mindre end tre dage væk, skal du springe den glemte dosis over og fortsætte med din normale doseringsplan.

Bør jeg tage Ozempic sammen med anden diabetesmedicin?

Ozempic kan tages alene eller i kombination med anden diabetesmedicin som metformin, sulfonylurinstoffer og SGLT2-hæmmere, afhængigt af din læges råd og din individuelle diabetesbehandlingsplan. Hvilken type medicin, du har brug for, kan kun afgøres af din læge. Hvis du tager semaglutidinjektioner sammen med andre lægemidler, kan det være nødvendigt at justere deres dosis.

Hvilken dosis skal jeg vælge? 0,25, 0,5, 1 eller 2 mg?

Der er 4 doseringer til rådighed for patienter:

 • 0,25 mg er startdosis;
 • 0,5 mg er overgangsdosis;
 • 1 eller 2 mg – 2 muligheder for vedligeholdelsesdosis.

Lægen vælger vedligeholdelsesdosis baseret på, hvordan du tolererer dosisforøgelsen, og hvor godt semaglutid gør det. Du kan også finde rapporter på fora om, at nogle patienter bruger doseringen på 0,5 mg som en vedligeholdelsesdosis snarere end en overgangsdosis. Dette er ikke beskrevet i vejledningen, men er muligt efter lægens skøn. Dette sker ikke ofte og er kun muligt, når 0,5 mg semaglutid er tilstrækkeligt til blodsukkerniveauet.

Hvor længe skal jeg blive ved med at tage Ozempic?

Ozempic er en langtidsbehandling af type 2-diabetes, og du bør fortsætte med at tage det, så længe din læge anbefaler det. Din læge vil evaluere din respons på behandlingen og justere din diabetesbehandlingsplan, hvis det er nødvendigt. Behandlingen kan vare i årevis.

Hvornår kan jeg forvente, at mit blodsukkerniveau forbedres, når jeg begynder at tage Ozempic?

Forbedring i sukkerkontrol er en anslået kategori. Effekten af medicinen kan ses allerede dagen efter, at du har taget den, men det kan tage flere uger, før effekten er mere konsekvent. Resultaterne af behandlingen er også meget påvirket af doseringen. Før man skifter til en vedligeholdelsesdosis, kan den sukkersænkende effekt naturligvis være lavere end forventet.

Hvordan overvåger jeg min behandling og mit velbefindende, mens jeg tager Ozempic?

For at overvåge din behandling og dit velbefindende, mens du tager Ozempic, er det vigtigt at følge følgende retningslinjer:

 • Mål dit blodsukkerniveau regelmæssigt som anbefalet af din læge.
 • Gå regelmæssigt til lægen og få taget blodprøver for at vurdere din reaktion på behandlingen og eventuelle dosisjusteringer.
 • Følg en sund kost og livsstil, herunder regelmæssig motion og vægtkontrol.
 • Hold øje med eventuelle bivirkninger og rapportér dem straks til din læge.
 • Tal med din læge eller sundhedsplejerske, hvis du har spørgsmål eller bekymringer om din behandling eller kontrol af diabetes.
 • At være aktiv og informeret i din diabetesbehandling vil hjælpe dig med at opnå de bedste resultater og reducere din risiko for diabetesrelaterede komplikationer.

Hvad er den korrekte måde at opbevare Ozempic på?

Opbevar Ozempic-penne i køleskabet ved 2-8 °C på et sted, der er beskyttet mod lys. Under brug kan pennen opbevares ved stuetemperatur, men må ikke udsættes for direkte sollys eller varme. Brug ikke Ozempic efter udløbsdatoen eller efter 6 uger fra første brug af sprøjtepennen.

Bivirkninger

Hvilke bivirkninger kan Ozempic forårsage?

Almindelige bivirkninger omfatter:

 • Kvalme
 • Opkastning
 • Diarré
 • Forstoppelse
 • Mavesmerter
 • Nedsat appetit
 • Hovedpine

Der kan være andre bivirkninger, som du kan læse om i den officielle vejledning til lægemidlet. De forekommer ikke særlig ofte, men det er værd at kende til dem, før man starter behandlingen.

Kan jeg stoppe med at tage Ozempic, hvis jeg oplever bivirkninger?

Hvis du oplever bivirkninger, skal du kontakte din læge, som vil vurdere din situation og beslutte, om du skal justere din dosis, skifte til en anden behandling eller stoppe behandlingen. Nogle bivirkninger, såsom gastrointestinale reaktioner, er forbigående, og hvis behandlingen forløber normalt, er det ikke en grund til at stoppe den. Nogle bivirkninger kan dog indikere individuel intolerance over for lægemidlet, så lægen bør være opmærksom på eventuelle abnormiteter, når man tager semaglutid.

Påvirker Ozempic mine ansigtstræk?

Der er en stigende diskussion på internettet om de negative virkninger af Ozempic på patienternes ansigter. Nogle læger bruger endda udtrykket “Ozempik-ansigt”, nemlig et ansigt med hængende hud på grund af for hurtigt tab af fedt [4]. Der er ingen videnskabelige beviser for, at lægemidlet kan have en negativ effekt på ansigtstrækkene. 

Kontraindikationer og forholdsregler

Er der nogen, der ikke bør tage Ozempic?

Ozempic bør ikke anvendes af personer med type 1-diabetes, allergi (individuel intolerance) over for semaglutid eller andre indholdsstoffer i lægemidlet, personer med tidligere diabetisk ketoacidose, akut pancreatitis eller alvorlige gastrointestinale lidelser.

Er der noget mad eller drikke, jeg bør undgå, mens jeg tager Ozempic?

Der er ingen specifikke fødevarer eller drikkevarer, der bør undgås, mens man tager Ozempic. Men det er vigtigt at følge en sund kost og drikke rigeligt med vand for at opretholde en optimal diabeteskontrol. Patienterfaringer tyder på, at det kan være en god idé at undgå fedtholdige og sukkerholdige fødevarer. Producenten giver ikke sådanne oplysninger, men hundredvis af anmeldelser fra fora bekræfter, at en moderat kost reducerer sværhedsgraden af bivirkninger betydeligt.

Må jeg tage Ozempic, hvis jeg er gravid eller ammer?

Ozempic anbefales ikke til gravide og ammende kvinder, da der er begrænset information om lægemidlets sikkerhed under graviditet og amning. Tal med din læge, hvis du er gravid, planlægger at blive gravid eller ammer, så han eller hun kan rådgive dig om den bedste behandlingsplan. Han eller hun kan foreslå en anden medicin eller, hvis dette ikke er muligt, en anden dosis eller en anden hyppighed af indtagelse af semaglutid.

Referencer:

 1. Sabbá HBO, Viana CAS, Silva CB, Alves DR, Miranda JLF, Rodruigues MC, et al. Ozempic (Semaglutide) for the treatment of obesity: advantages and disadvantages from an integrative analysis. Research, Society and Development. 2022 Sep 4; 11(11). https://rsdjournal.org/index.php/rsd/article/view/33963
 2. Wilding JPH, Batterham RL, Calanna S, Davies M, Van Gaal LF, Lingvay I, et al. Once-Weekly Semaglutide in Adults with Overweight or Obesity. The New England Journal of Medicine. 2021 Feb 10;384(11). https://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/nejmoa2032183
 3. Basch CH, Narayanan S, Tang H, Fera J, Basch CE. Descriptive analysis of TikTok videos posted under the hashtag #Ozempic, Journal of Medicine Surgery and Public Health, Volume 1, 2023. https://doi.org/10.1016/j.glmedi.2023.100013
 4. Tay JQ. Ozempic Face: A New Challenge for Facial Plastic Surgeons. Journal of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery. 2023 Apr 1. https://doi.org/10.1016/j.bjps.2023.04.057